Perussivu

Eigen-pentusuunnitelmia on seuraavaksi Bertalle (Neunte Nixe).

Koiramme ovat perhekoiria ja pennut syntyvät ja kasvavat kodissamme. Oma elämäni keskittyy tällä hetkellä enemmän lasten kuin koirien harrastuksiin, joten jos haluat aktiivisesti eri lajeja harrastavan ja kouluttavan kasvattajan pennullesi, niin heitä löytyy varmasti muualta :) 

Bertta on perusterve pitkäkarvainen narttu, ei kutinoita ja tulehduksiltakin on vältytty.  Osalla sisaruksilla on ollut kutinaa ym. mutta oikealla ruokavaliolla iho ja turkki pysyvät hyvänä. Pentueessa on 13 pentua, kuvattuja kaikki (kts KoiraNet), osalla pientä napatyrää ja häntämutkia ihan hännän päässä sekä muutamalla valkoiset etutassut. Kaikilta uroksilta laskeutuivat kivekset normaalisti ja tietääkseni kaikkien purenta on normaali eikä hammaspuutoksia ole. Luonteeltaan  Bertta on avoin ja vilkas, aina valmiina lenkille tai treenihetkeen, en ole havainnut ääniarkuutta. Bertta on toistaiseksi lähinnä kotikoira, sisaruksia on aktiivisesti treenaavissa kodeissa (pelastuskoirapuoli, toko, rallytoko). Bertta on aika järeäluustoinen, säkä 59cm. Vaikka Bertan ensimmäinen virallinen näyttely tuottikin sertin, ei Bertta ole ns. näyttelykoira. Luonnetesti suoritettu pistein 155, laukausvarma. Bertta on Eigen O-pentueen emä (3/18), tuli hyvin tiineeksi ja synnytys (yhtä virheasentoista jumittavaa pentua lukuunottamatta) sujui hyvin. Pennuista huolehti oikein mallikkaasti. Pentueessa osalla uroksilla kivesten laskeutuminen on kestänyt, myös napatyriä on. Bertta on myös Käpynikkarin B-pentueen emä.

Tutustuthan taustatietoihin, niitä löytyy paljon kotisivuiltani sekä koiranetistä mm. sisarusten terveys/sairaustietoja. Täysin tervettä, kaikkeen harrastukseen ja jalostukseen sopivaa näyttelyssä pärjäävää koiraa en lupaa vaan myyn pennun kotikoiraksi harrastus- ja kuvaustoiveella. Toivon, että jokainen kasvattini kävisi virallisissa luustokuvissa ja piipahtaisi edes kerran näyttelyssä ja/tai testeissä/kokeissa vaikken tätä varsinaisesti velvoita.

Jokainen pentu on koulutettava ja sosiaalistettava hyvin, jotta siitä tulisi hyvin käyttäytyvä saksanpaimenkoira, jonka kanssa on ilo elää. Saksanpaimenkoira on todella monipuolinen rotu ja nykyisin erilaisia harrastuslajeja on lukuisia, jokaiselle löytyy varmasti sopivia. Kasvattini ovat olleet hyviä nenän käyttäjiä, niinpä jälki/haku tms. sopii useimmalle erinomaisesti.

Mietithän myös ennen pennun hankintaa omaa elämäntilannettasi nyt ja muutaman vuoden kuluessa, sopiihan se varmasti koiran kanssa elämiseen? Mikäli joudut syystä tai toisesta kasvatistani luopumaan, olethan yhteydessä minuun.