Eigen Hekla

BH TOKO ALO2 AGI2 LT82p vara-sert SG A/A 0/0 selkä ok (epävirall.)

Sohvin kanssa on tullut treenattua lähinnä jälkeä, agilityä ja tottelevaisuutta, tosin suunnitelmallisemmin vasta noin 1,5-vuotiaasta alkaen. Viestinkin  alkeet on opetettu, mutta siinä ollaan suht alussa, eikä kokeisiin ole tarkoitus mennä. Jäljestäminen on Sohvista mieluisaa ja Sohvi onkin hyvin maavainuinen. Valitettavasti kokeista ei tuloksia saatu, vuorotellen jäi joko maasto tai tottis puutteelliseksi. Sohvi täyttää ensi kesänä 8 vuotta, ja tuskin sen kanssa enää tulosta yritän. Agilityssä Sohvi oppi esteet hyvin, mutta oli kisoissa hyvin häiriöherkkä, silti saimme ykkösten nousunollat kasaan melko vähillä starteilla.

Luonteeltaan Sohvi on melko kaksijakoinen, joko ollaan ihan rauhassa tai sitten viipotetaan täysillä. Mikään piippaaja Sohvi ei ole, sen sijaan haukku irtoaa helposti ja etenkin nuorempana haukkui toisille koirille. Nuorena oli myös aika varautunut vieraita ihmisiä kohtaan, mutta tämä väheni iän myötä. Näyttelyissä tai kokeissa ei tarkastukset olleet ikinä ongelmallisia.

Ulkona Sohvi askartelee paljon keppien parissa, joko yksin tai Mintun kanssa. Lähes aina lenkillä roikkuvat samassa kepissä, valitettavasti minun kanssani taisteluleikit eivät oikein suju, vieraiden kanssa vielä vähemmän. Sisällä Sohvi on nykyään hyvinkin huomaamaton, nukkuu omassa rauhassaan makurin sängyllä :) Ruoka-ajan lähestyessä rouvan olemassaolon kyllä huomaa, ja onhan tuo uuma tainut vähän vuosien varrella kasvaa...Kakarana Sohvi oli kova tyttö askartelemaan, etenkin sähkölaitteiden parissa - osansa saivat ainakin silitysrauta, hiustenkuivaaja, laturi ja yölamppu.

Pentueet

Sohvilla on kaksi pentuetta, I ja J. Molemmissa isänä on Hannele Lummerannan (kennel Frau Fortuna) hieno saksantuonti Balus. Tiineysaika sujui hyvin, samoin 1. pentueen synnytys. Toisessa pentueessa kaksi pentua syntyi normaalisti, kolmas ell avustuksella ja loput viisi sektiolla. Ilmeisesti siis polttoheikkoutta, koska synnytys loppui kesken. Onneksi pennut kuitenkin olivat kunnossa, samoin Sohvi toipui hienosti sektiosta. Sohvi oli myös erinomainen emä, varma ja huolehtiva.