Eigen Bingo

23.05.1995 - 27.11.2007

JK2 VK2 BH AD A/B 0/0 sert ROP

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN31568%2F95&R=166.2

Sampo hurmasi minut heti vasta syntyneenä rääpäleenä punaisilla merkeillään, niinpä B-pentueesta jätin sen itselleni. Tarkoitus ei kyllä alun perin ollut urosta ottaa, mutta kun narttuja syntyi vain yksi ja se oli jo varattu niin uskaltauduin ottamaan uroksen. Samposta ei koskaan tullut suurta ja vankkaa, ja junnuna sen sukupuolileimaa haukuttiin liian vähäiseksi. Näyttelymenestystä tuli laidasta laitaan, on kakkosia ja ykkösiä ja yksi SA. Ja heti tällöin myös PU1, Sert ja ROP! Yksi kolmonenkin on junnuluokasta, Sampo oli nuorena hurjasti minun perääni ja vieraalla esittäjällä se vain haukkui kehässä, siitä kolmonen. Erikoisnäyttelyissä on käyty pari kertaa, tuloksena G.

Sampo on syntynyt toukokuussa (1995) ja jo pikkuisena pääsimme aloittamaan jälkiharjoitukset. Makkarajälkiä tallottiin pellolla ja hyvin poika jäljestikin. Metsäjäljeltä Sampolla on JK2-koulutustunnus. Myös viestillä Sampo tuntui oikein hyvältä, ja 1- ja 2-luokka suoritettiinkin jo 2-vuotiaana. Voittajaviestiäkin yritettiin samana syksynä kahdesti, mutta kolmannelta osuudelta poju tuli takaisin. Jätin sen sitten hautumaan… Kerran on Sampo voittajaviestin juossut (2001), mutta valitettavasti tottiksesta tuli vain 60p eli ei tulosta.

Sampo oli oikein lupaava nuorena kaikin puolin, ja odotin enemmän kisarintamalla kuin mitä loppujen lopuksi saimme. Valitettavasti toisen polven nivelrikko on muuten terveen ja hyvän koiran uran tyssännyt. Polvi alkoi vaivaamaan 3,5-vuotiaana (ontui) ja kuvassa näkyi irtopaloja, luupiikkejä ja nivelrikkoa. Eläinlääkärin mielestä ura pk-koirana oli ohi, mutta kyllä me jo seuraavana kesänä kisasimme jäljellä. Ko. talvi oli aika kurja, Sampo ontui aika usein, mutta keväällä ontumiset lakkasivat ja kesä meni ihan hyvin, siksi uskalsin kilpaillakin. Seuraavana talvena ontumista oli jonkun verran, mutta sen jälkeen ei juuri ollenkaan.  Näyttelyissäkin käytiin, vaikka hieman jalan liike oli rajoittuneempi kuin toisen, mutta pienessä kehässä sitä ei huomannut. Toki polvi on haitannut ja vaivannut Sampoa, tottiksessa olevat hypyt ja kiipeämiset tuottivat ilmeisesti kipua ja niiden takia myös muukin tottis huononi. Tottiksen takia kisaura loppui melko varhain, eikä kisoja kovin montaa kilpailukirjaan kertynyt. Erikoisjälki olisi varmaan ollut Sampolle ihan sopiva laji, mutta siihen treenaamiinen jäi. Virtaa Sampossa riitti loppuun saakka, lenkille lähdettiin höösäämällä ja heti kivi suuhun... Kipulääkkeiden pitkäaikaisesta syöttämisestä tuli sitten mahaongelmia, niinpä 12,5-vuotiaana päästin pojan kirmaamaan muille kentille.